Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Καλάθι αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο

ΑΣΠΙΔΑ Ο ΚΑΦΕΣ

Προστατεύει από την καρδιακή νόσο

Η κατανάλωση καφεϊνούχων ροφημάτων σε τακτική βάση μπορεί να παρέχει σημαντική προστασία έναντι του θανάτου από καρδιακή νόσο στους ηλικιωμένους με φυσιολογική αρτηριακή πίεση του αίματος, σύμφωνα με μεγάλη αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο "American Journal of Clinical Nutrition". 
Η κατανάλωση καφεϊνούχων ροφημάτων μπορεί να προκαλέσει μια "υγιή" αύξηση της αρτηριακής πίεσης, η οποία εξισορροπεί την πτώση της αρτηριακής πίεσης που συμβαίνει μετά από ένα γεύμα, φαινόμενο το οποίο γίνεται περισσότερο εμφανές καθώς γηράσκει ο άνθρωπος. 
Ο δρ Τζέιμς Γκρίνμπεργκ του Κολεγίου του Μπρούκλιν στο Πανεπιστήμιο της πόλης της Νέας Υόρκης έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση 6.594 ενήλικες, εκ των οποίων 426 απεβίωσαν από καρδιακή νόσο κατά τη διάρκεια των εννέα ετών της μελέτης. Για τα άτομα άνω των 65 ετών παρατήρησε ότι η μεγαλύτερη καθημερινή κατανάλωση καφεϊνούχων αναψυκτικών συσχετιζόταν με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο. Όσο, δηλαδή, μεγαλύτερη ήταν η ποσότητα της καφεΐνης, τόσο μικρότερος ήταν ο κίνδυνος, και το αντίστροφο. 
Τα άτομα που έπιναν τέσσερις ή περισσότερες μερίδες καφεϊνούχων αναψυκτικών καθημερινά είχαν 53% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο συγκριτικά με αυτούς που έπιναν λιγότερο από μισή μερίδα ημερησίως. Τα άτομα που έπιναν δύο ή περισσότερα ποτήρια την ημέρα είχαν 32% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο. 

Αυτή η προφανώς προστατευτική επίδραση της κατανάλωσης καφεϊνούχου καφέ δεν παρατηρήθηκε στα άτομα με σοβαρή υπέρταση ή άτομα κάτω των 65 ετών.