Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Καλάθι αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο

Καφες & Δίαιτα

Ο καφές είναι πλουσιότερη πηγή διαιτητικών ινών

 

Ο καφές, μια αποδεδειγμένη πηγή αντιοξειδωτικών, είναι και πλουσιότερος σε διαλυτές διαιτητικές ίνες σε σχέση με τον χυμό πορτοκαλιού, σύμφωνα με Ισπανούς ερευνητές

 

Οι Ισπανοί ερευνητές έδειξαν ότι το περιεχόμενο των διαλυτών διαιτητικών ινών στον καφέ είναι υψηλότερο, σε σχέση με το κρασί (0.14%) και τον χυμό πορτοκαλιού (0.19%). Ο καφές, που αποφέρει παγκοσμίως κέρδη της τάξης των 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο έρευνας, ενώ έχει συνδεθεί και με την βελτίωση της νοητικής απόδοσης, καθώς και με την μείωση του κινδύνου εμφάνισης ορισμένων νόσων, π.χ. διαβήτης.

Οι ερευνητές, Elena Dνaz-Rubio και Fulgencio Saura-Calixto από το Department of Metabolism and Nutrition του Instituto del Frνo στη Μαδρίτη, στο άρθρο τους που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry, τονίζουν ότι ενώ είναι γνωστό ότι περιέχονται διαιτητικές ίνες, καμία μελέτη μέχρι σήμερα δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα αυτό. Για την ποσοτική τους εκτίμηση, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια ειδική τεχνική και βρήκαν ότι ο καφές περιέχει 0.47 - 0.75 g διαλυτών διαιτητικών ινών στα 100 ml.

 Πηγή: http://www.nutraingredients-usa.com